Välj en sida

Kontaktlinser

I linstillpassningen ingår linser för en månad, vätskor, hanteringsträning och efterkontroll, oavsett om det är enstyrkelinser eller progressiva linser.

Upplev friheten med kontaktlinser!

Hos Forsbergs Optik finns ett komplett utbud av de senaste kontaktlinserna på marknaden. Det absolut viktigaste vid valet av linser är att de passar just dig. Idag kan nästan alla bära kontaktlinser tack vare utvecklingen av material och passform som gör dagens linser lätta att vänja sig vid. Vi på Forsbergs Optik hjälper dig med en noggrann synundersökning för att se så att det inte finns något hinder för att använda linser och vilken linstyp som passar bäst. Vid linstillpassningen får du även en noggrann genomgång om hur man hanterar linserna.

Endagslinser

Endagslinser är perfekt val för dig som vill slippa skötseln men alltid ha nya fräscha linser. Linsen öppnas och används vid ett tillfälle och kastas därefter. Endagslinser finns i sfäriska, toriska och multifokala linser.

Månadslinser

Månadslinser är perfekt för dig som använder linser regelbundet. Denna linssort kan man använda upp till trettio dagar. Under denna tid vårdar du linserna varje gång du tar ut dem genom att rengöra/desinficera dem med vätska som är anpassad för dina kontaktlinser. Det är viktigt att rengöra linserna noga för att få bort beläggningar som sätter sig på linsen under dagen. Det behövs oftast bara en vätska All-in-one för att rengöra, förvara och skölja linserna med, vilket gör dem enkla att hantera. Efter en månads användning slängs linserna och man tar ett nytt par.

Dygnet runt linser

Linser som kan användas upp till en hel månad dygnet runt. Linserna är tillverkade i siliconhydrogel material som innebär att de har godkänd syregenomsläpplighet till ögat. Vid dygnet runt användning behövs fler återbesök för att följa upp hornhinnans välmående. Dygnet runt linser kan passa dig som har ett aktivt liv med kanske varierande dygnsrytm men även för dagsbruk när du kanske bara vill sova enstaka gånger i månaden med dem.

Astigmatiska/Toriska linser

Astigmatiska linser, även kallat toriska linser behövs när man har astigmatism, brytningsfel. Toriska linser korrigerar idag de flesta brytningsfel. Finns som endagslinser, månadslinser, dygnet runt linser och stabila linser.

Multifokala/Progressiva linser

Multifokala linser är anpassade för presbyopi, åldersynthet och som gör att du kan se både på avstånd och nära håll. Ett alternativ för dig som vill slippa läsglasögon.

Prova på!

Forsbergs Optik erbjuder en prova-på-månad för endast 695:-.

Starta ett linskonto och dela upp din betalning.

Linskonto 6 månader räntefritt:
Uppläggningsavgift 0:-
Administrationsavgift/månad 0/9:-
Ränta 0:-

Sökande ska vara myndig, det vill säga 18 år. Målsman kan söka istället för omyndig. Om du väljer att betala via autogiro så blir administrationskostnaden 0:-.